Sunday, February 11, 2007

Eliteprøve med Reidar og Nero

To fornøyde karer: Reidar og NJCH Nero
Etter at Nero fikk sin andre første åp i vinter, meldte Reidar han på eliteprøve i Rogaland. Og jeg skulle selvsagt være med som støttekontakt. etter at han var med meg og Ekko var det en selvfølge at nå var det min tur. Ekko og Nero er kullbrødre, og Reidar var eier av faren: NJCH Pan. Så vi var vel like ivrige for at dette skulle gå bra. Fra før er det 3 jch i dette kullet. Vi dro avsted fredag ettermiddag, med oss var Per Gabrielsen og Tor Drange som skulle dømme denne helgen. En stor takk til dem, for uten dem kunne ikke Reidar stilt Nero pga dommermangel. Dette skulle bli en flott guttetur. Som vanlig ble man godt mottatt på vestlandet, og mange håpefulle var på plass. Lørdag skulle vi til Røydland med dommer Vatland, et terreng vi kjente fra før med Ekko under dm 2005. Og håpet steg for her hadde vi gode minner.
Vi slapp 0830, men det var lite harespor, mye snø, og 9 minusgrader. etter noen søk trakk vi litt videre, og Nero ble borte. I ti tiden smalt losen, men uten beskrik. Det gikk ut og inn av hørehold, og til tider noe sparsomt. Haren ville ikke la hunden komme innpå seg. Nero er ikke den som gir opp, og nøster opp tap. Haren turer noe bak en Åsrygg som ikke vi hører, og dommer Vatland drar opp på en høyde for å lytte, mens vi gjør opp en varme. Losen kommer og går, men noen ganger hører vi det er trøbbel. Nero følger strengene nærmest taus, men jobber seg stadig innpå og det blir varmere igjen. Så blir det problemer, og tapstiden ebber ut. På veien mot bilen finner vi avhoppet, men er for sene. Det er langt på dag, og vi avslutter. Lostiden er 88 minutter, og vi har muligheter for 1. elite med full lostid i morgen.....
Det er 2 av 11 hunder som har full tid denne dagen, men 10 av hundene har sjanse på 1. elite og jaktchampionatet. selvsagt er det en spent gjeng som legger seg lørdag kveld.
Søndag har vi trukket terrenget i Malmei, ikke langt fra Vikeså. Også her har vi gode erfaringer; Ekko ble NJCH her med 2*120 minutter, og Reidar har fått første med Pan her. Så optimismen råder når vi slipper 0830 i masse harespor. Lørdagen hadde Susie til Sandsmark gått full tid her. I motstning til i går er det en helt vanvittig vind. Og noe så forferdelig kaldt. Bare minus 5, men vinden gjør dette noe ubehagelig, og OL floka blir flittig brukt. Etter en snau halvtime starter Nero opp losen ikke langt unna, og vi synes det går noe bedre enn gårsdagen, med litt mer trøkk og varme. Vinden gjør imidlertid sitt til at det er vanskelig å høre, og når Nero blir litt etter haren blir det lite lyd. men denne karen gir seg ikke...står på og jobber. nesten hele tiden gjør haren runder i et granfelt. Den krysser traktorveien, for så å runde nedenfor oss i granene der. Tap blir det, men i dag får vi et beskrik, noe som varmer i den kalde vinden. Plutselig kommer haren og krysser igjen veien vi står på. Like etter kommer en ny hare som stikker ned igjen. Nero følger på hare nr to, og blir værende i lia nedenfor. Tiden går og både eier og støttekontakt er spent på hvordan vi ligger an med lostid. Det er småtap og litt problemer innimellom, men store tap er det slett ikke. Nero er nøysom og sanker minutter, en hund med skikkelig tæl, stå på vilje og gode egenskaper. Klokken er 1330, og Nero ser ut til å ha fått et vanskelig tap, men nå kommer den gode nyheten fra dommer Wigen om at Nero har full tid............åh så godt det føltes. Vi kobler en halvtime senere og kjører tilbake. Må si det var godt å komme i bilen også nå. Dette var en kald opplevelse gitt.
Etter dommermøtet kommer resultatene, og Nero har sanket nok poeng til en 1. elite, og dermed er han NJCH.....GRATULERER Reidar og Nero. Da er det 4 NJCH i dette kullet, pluss to med 1.åp.
Det viser seg å ha vært litt av en suksessrik eliteprøve dette. 11 støvere stilte til start, og kun to klarte ikke å ta med seg elitepremiering. Av disse 11 var 9 finsk støvere. Hele 6 finner fikk 1. elite og jaktchampionatet. En hygen fikk 3. elite, en dunker og en finne fikk 2. elite. Vinner av prøven ble Susie til Ole Sandsmark med glitrende prestasjoner begge dager. Gratulerer. Og gratulerer til de andre også med flott resultat denne helgen. Det var tydelig at samtlige som var med er gode hunder. Kjøreturen hjem ble som en lek etter en slik helg.................
Andre ting har skjedd hjemme. Vi har fått hull på byllen, og første måren er skutt i laget vårt. I tillegg stilte Kjell Bang med Tina, datter til Ekko på prøve hjemme hos meg på søndag. Dette resulterte i en 1. åp etter overbevisende jaging. På to starter har hun nå 1*2 og 1*1 åp. Andrepremien var i fjor som unghund. Gratulerer Kjell! dette er etter kullet med Kirri til Øyvind Andresen.
På 3 år har det nå blitt 10 førstepremier her i Bjønstø, og kun 4 har startet uten å oppnå premiering. Det betyr litt for meg at det er et brukende terreng. I tillegg er det oppnådd etpar 2. og 3. premier.

No comments: