Sunday, December 01, 2013

Evjeprøven

 Kjell Moland og Ask er klar for slipp søndagsmorgen

Denne helgen arrangerte Sørlandets harehundklubb eliteprøve og klubbmesterskap for støvere. Selv ble jeg spurt om å stille terreng og være med som kjentmann. Det kunne jo absolutt være artig å høre en los igjen siden jeg ikke har hund selv tilgjengelig for øyeblikket. Terreng har jeg, og kjent er jeg jo også, så det burde jo gå greit. Dommer disse to dagene var Steinar Støle, som jeg forøvrig ikke kjente fra før. Men det var ingen problem, for det var en utrolig trivelig kar, og vi fant tonen med en gang.

Lørdag: Idag var det dunkeren Warg til Nils A Sunde som hadde trukket Bjønstø. Været var flott, -5 grader og det hadde kommet bittegrann tørr snø. Vi dro bort til Instevollen, og slapp Warg kl 0830, og han dro ut på søk med en gang. Straks etter var det fot, og vi fyrte opp bålet. En liten halvtime senere var losen i gang. Losen gikk mest bare inne i granfeltene. Det ble et lengre tap ute ved Pallen, og vi ruslet bortover etterhvert. Så gikk losen igjen, og haren kommer løpende så fint og vender på få meter. Men hunden kommer aldri her. Losen drar plutselig ut på veien, og følger den nedover, før den går opp på Timrehei. Etter en stund er den på vei tilbake, men nå mister Warg haren, og det blir dødtap. Vi prøver nytt slipp ved rundkjøringen, og her står det harespor i snøen. Det blir raskt fot, men ingen uttak. Vi ser også harespor ved Kjergårdsmyr. Men ved 14 tiden velger Nils A å avslutte for dagen, og kaller inn hunden. Det endte med 77 losminutter.

Søndag: Nå var det finskstøver Ask med eier Kjell Moland sin tur til å besøke harene her. Været hadde skiftet, og med 5 varmegrader, storm i kastene og is/hard bakke var vi vel noe i tvil om det var særlig vitring på foten. Vi slapp igjen på Instevollen kl 0830, men det startet noe smått. Litt lukt her og der, men ingen ordentlig fot før Ask var ved Baustedalen. Vel, vi fyrte bål iallefall. Etter 3 timer går losen, og det går veldig bra. Vi står nå i tunet, haren kommer opp på veien lenger nord, men vi ser den ikke. Men Ask forteller tydelig hvor. Hunden passerer Instevollen, men så blir det brått slutt etter 10 minutter los. Dette finner han ikke ut av, og Kjell vil trekke til nytt område. Vi slipper på rundkjøringen, og trekker innover. Også her er det litt lukt her og der, men forholdene er nok vanskelige. Jeg synes vi skal trekke ned til utsikten. Her slår Ask med halen, og foten virker å sitte bedre, og nå har også vinden løyet. Etter en lang stund hyler han til, og losen er i gang. Den gjør en fin runde på Hisåsen, og passerer etterhvert oss på få meter utenfor synet. Drar oppover langs Evjå og Stuemyr, gjennom Dugan, og til slutt opp til tunet hjemme. Da blir det tap. Vi følger på, og hunden jobber på tapet. Etter en stund dundrer han til, og losen drar ned til uttaket, og ved prøvetidens slutt er den på vei opp igjen, men snur før den kommer opp til oss på veien. Så vi må ned til uttaket for å koble i mørkningen. Det går problemfritt, og både dommer, kjentmann og deltakere er godt fornøyd med dagen. Det ble til slutt 71 losminutter. Dette sikret Ask en 1. elite.
Takk til dommer og deltakere for to hyggelige dager på heia!






1 comment:

Anonymous said...

youtube - ffx5.com - FFX5 | VR, VHS/S, FX, FX, VHS, Video
youtube - worrione ffx5.com. VHS/SFX, VHS/SFX, VHS/SFX, youtube to mp3 VHS, Video, 360-Bit VHS/SFX, VHS, deccasino 4D VHS/SFX, 4D VHS/SFX, VHS.