Sunday, November 22, 2009

Den tradisjonelle guttejakta!!!!


Jegermiddagen på lørdagskvelden er alltid et høydepunkt

Så var det duket for den tradisjonelle guttejakta hos godseigar Holm på Apesland. Som vanlig kom Tor, Arild og Sigmund tidligere i uka, nærmere bestemt tirsdag ettermiddag. Da var det som vanlig duket for lange turer på støkk etter fugl, og eventuelt rådyr. Som vanlig var engasjementet og forventningene skyhøye. Disse dagene ble det sett mye fugl, ja virkelig bra med fugl, elg, hjort, nær 10 forskjellige rådyr, faktisk 6 stk i en flokk.
Fredag kom som vanlig jeg med Ekko for kombinert fugl og harejakt. Men for et vær, det regnet som det ikke hadde gjort før, og det ble garantert den gutteturen med mest nedbør. Men Ekko stod på, tok ut på et stort søk, før han kkom inn og dro ut forbi jordet. Så var det fot, og 10 minutter senere måtte haren ut å løpe. Jeg fikk se haren, men for langt hold til å skyte. Utpå ettermiddagen koblet jeg, og dro hjem for å tørke opp. Lørdagen var det som vanlig duket for selve guttejakta. Sammen med Helge og Oddleiv var gjengen samlet til rådyrjakt.

Og kveldene er jo uforglemmelige. Det er jo selve symbolet på denne turen. God stemning og de utrolige historiene som kommer da er jo bare ubeskrivelig. Og dersom noen skyter, men fuglene flyr like godt - og konklusjonen på hvorfor det er hull i ozonlaget..... ja, da kommer det raskt opp som tema om kvelden. Erting er jo viktig. Og jegermiddagen på lørdagskvelden er jo som alltid spesielt god. Da er jo Helge og Oddleiv også med. Ja, historiene og stemningen er ubetalelig. Det er trist når folket pakker sammen på søndagen, men vi gleder oss allerede til neste gang.
Tusen takk for at jeg fikk være med på nok en flott guttetur.

No comments: