Sunday, February 22, 2009

Bålkos og harejakt


Sofie, Erle og Enis koser seg ved bålet



Enis og Ekko avslutter dagen.

Idag var det tid for Ekko å bli sluppet igjen. Og det var ingen tvil om at han var klar etter lang tids pause. Ivrig som vanlig dro han ut da Enis og jeg slapp han på Aukland 0915. Han gjorde noe mindre søk enn vanlig der han kavet i snøen. Klokken 10 tok han et lite søk ved lavvoen, og få minutter senere skriker han. Haren kommer fykende ned heia bortenfor oss og ut på veien, før den fortsetter oppover mot gårdene. Ekko kommer byksende etter i snøen, men får trøbbel på den islagte veien, og jeg følger på opp. Den tar av på jordet, og Ekko følger på i spretne byks. Losen går innover heia. Leif Arild Fidje har kommet med døtrene Sofie og Erle. Vi gjør opp bål og koser oss med god mat. Losen går nå inne ved Ågevannet. Vi drøyer litt til, og når familien Fidje drar, lader Enis opp. Klokken er nå 12, og 1300 er vi inne på losen. Da blir det tap i et område haren rusler oppå skaren under trærne. 1330 er det full rulle igjen, og losen drar ned til Ågevannet igjen, gjør noen fine runder ut mot bilveien. Jeg forklarer Enis hvor han må stå for å ta den på tilbaketuren litt innenfor jordene. Losen gjør noen runder, og nærmere klokken 15 drønner et skudd fra hagla til Enis. Dot. Ekko ligger noen minutter etter, noe som ikke er så rart når han må jobbe hardt i denne snøen. Da han kommer inn får jeg melding fra Enis at ting er som vanlig - Ekko tar haren og skal bære den hjem. Så der møter jeg to glade gutter - en med haren i kjeften, og en med hagla på skuldra.
Takk for nok en fin dag gutter.

Vil også benytte anledningen til noen velfortjente gratulasjoner:
Til Øyvind Andresen og Aiko fra siste kullet til Ekko og Kirri som kjørte hjem en finfin 1.ÅP i helgen på første forsøk.
Til Torgeir Haugen med kullsøster til Aiko som har 1.ÅP og 3.ÅP på to forsøk
Til Kjell Bang som fikk Njch på Tina tidligere i sesongen. Hun er fra Kirri og Ekko sitt første kull.
Til Kurt Ivar Ramsli med Stella som dro i land Njch i Rogaland forrige helg. Stella er etter Ekko og Bjuti til Ivar Kjørmo.
Kjempebra.




Jeg får beskjed fra Enis om at Ekko har kommet inn på fallet, og som vanlig er det han som tar seg av å få fangsten hjem. Jeg møter de litt borti bakken etter at de har gått over heia.



Så rusler Enis og Ekko på hjemvei - som vanlig skal Ekko bære haren.

No comments: