Saturday, October 11, 2008

Elgjakt på Øyslebø og Nome jaktlag


Flott ungdom på elgjakt


Siden vi ikke skulle ut på elgjakt her hjemme denne helgen gikk turen til Øyslebø. 0800 møtes vi ved kirka på Øyslebø, og dro ut til Nome. Det er overskyet, og vi går oppover fra Nomegarden i 13 varme plussgrader. Normalt er det varmt å gå opp her, men idag var det ekstra varmt følte vi. Jaget går bra, men er ikke elg å observere. Neste jag er Mjåvannsheia. Jeg sitter på post på spiseplassen hvor jeg forøvrig skjøt min første elg for mange år siden. Elg i jaget, men den tar tilbake. Solen titter frem, og vi tar en liten bålpause. Sosialt er viktig. Tredje jaget blir Eikeliheia. Tidligere har dette vært et meget bra jag, og nå skjer det noe. Det meldes på radioen at det er elg ved postene; ku, okse og ku. To skudd bryter stillheten, og svigerfar Are melder om ei ku ligger hos han. Oksen og den andre kua lurer seg forbi. Dette ga mersmak for fornøyde jegere, og det normalt beste jaget, Borveheia, skal drives. Det er god sjans for at elgene har gått over her. Men det er ingen elg som viser seg for postrekka. Det er nå litt utpå ettermiddagen, og vi vurderer å gi oss. Men for å gjøre noe fornuftig på tur tilbake til Nome, kunne vi likegodt ta med oss heia fra Dalanveien og over til Sandbråtkjerret/Stemmen ovenfor Nome. Idet jaget skal til å starte kommer meldinger om dyr. Ku og okse er i jaget på vei mot skytterrekka. Flott. Jaget går bra, og så meldes det om enda ei lita ku i jaget. Så smeller det nede hos Rolf Kaafjord. Det blir stille en liten stund før det igjen smeller. Denne gangen hos Truls Glesne. Det rapporteres på radioen at ei lita ku og en liten okse er felt. Skal si det svarte seg å ta det lille ettermiddagsjaget på vei hjem.



Første elgen i år er et faktum. I bakgrunnen med oransj lue er skytteren, "svigers" Are.



Rekrutteringen er viktig, og der ligger Øyslebø og Nome jaktlag godt an med flere unge og ivrige deltakere. Her er Sebastian og Preben.



Truls har felt elgkua, og er strålende fornøyd med dagen



Oksen til Rolf har ankommet slaktebua hos Leif. Bjørn Og Torbjørn Arne er i gang med å flå. Arne Erik er klar med muskler til å heise den opp...



Bålkos er viktig på elgjakt

No comments: