Sunday, January 27, 2008

Eliteprøve




Idag ble også en noe avkortet dag på skauen - litt på grunn av håndballkamp på ettermiddagen. Snøfallet på noen cm i går kveld økte kriblingen av reve og mårjaktlysten til de grader. Geir Tveit og jeg hadde også snakket om å ut med Ekko en tur hos han, selv om dagen ville bli litt amputert på grunn av håndballen. Jeg gamblet på sporsnøen - og tapte. En mild vind hadde visket ut det meste av snø da jeg stod opp tidlig i morges. Slukøret stod jeg å lurte på hvordan det var mulig å være så uheldig. Hva nå? Ut med Ekko en tur på Øyslebø? Nei, dagen blir kort. Jeg rusler etterhvert ut til Espen og dagens prøvedeltaker her oppe; Sven Olav Yndestad fra Rogaland med tispa Suvi. Finskstøver begge dager. Risholt sin tispe, Ilo, gikk i 91 minutter i går, men da var prøvetiden over. Så vi var spente idag. Nord for huset var det spor etter to harer, og i tillegg en på jordet. Men det skulle vise seg å bli vanskelig dette. Det virket som lukten stod dårlig på skare og barmark. Etter mildværet hadde det fryst på litt, så muligens det virket inn på vitringen. Men hundeeier, dommer og kjentmann holdt motet og humøret oppe. Etter å ha pekt ut to i går, stod det jo litt på kjentmannen. Og jeg pekte så godt jeg kunne. Klokken gikk, og jeg måtte rusle hjem til gårds. Mens jeg spiste så jeg plutselig haren forsvinne inn i granene i jordekanten. Jeg ringer Espen og forklarer. Losen hadde nettopp startet vest for Kringlemyr. Etter litt kom hunden sikkert på sporet. Lyden på tven ble skrudd opp så Ekko ikke skulle gå av skaftet her inne. Jeg pakker sakene mine, og Liva roper at nå sitter haren på jordet og koser seg. Suvi ligger litt etter, og tap. Men Ekko skjønte tydeligvis hva Liva sa, og hopper opp i sofaen, ser ut av vinduet. Og spetakkelet er i gang. Gjett om han ville ut å ha det morro. Og gjett om han var fornærmet for å ikke få lov. Stakkar, jeg hadde virkelig vondt av ham. Og den jaktlysten som bor i ham ga meg dårlig samvittighet - må snart ut med han. Haren lunter rolig inn i granene. Suvi kommer etter en stund, og Ekko får selvsagt med seg dette også.
Dette var hare nr tre som fikk luftet seg i helgen her oppe. Nå var det spennende for hundeeier - det stod jo om jaktchampionatet siden hun hadde full tid i går. Ilo, som var her i går var champion fra før. Nå var det bare å håpe.
Jeg måtte dra, men fikk telefon fra Espen om at det var i boks senere. Det var flott. Tror nok eier Yndestad var fornøyd da ja.... Og forhåpentligvis fornøyd med terreng.

Aust - Agder Harehundklubb har gjort et meget bra inntrykk på meg. Formannen i klubben ringte personlig og takket meg for at de fikk disponere terrenget under prøven. Det var veldig hyggelig.

Jeg har laget en ny type bildeserie, så hadde vært morsomt med noen kommentarer hvordan det tar seg ut........

2 comments:

Anonymous said...

Dette var kjempebra,Bib!

Anonymous said...

Du er vel sånn sett forpliktet til å si det...;-)