Saturday, December 25, 2010

Apeslandsmåren på bittelillejulaften!

Helge, Nicolay og Simen med måren i Apeslandskrysset. Selvsagt var ikke kameraet med, så det ble et bilde med mobilen. Wilma var ikke tilstede da bildet ble tatt:-)


Onsdag var vi på ny ute på sporet av mår. Vi har hatt veldig god gang på sporingen i år. Men det blir ikke alltid fangst, spesielt når vi bruker noen dager etter en som bare liker seg i tretoppene inni store granholt. Men sånt må man regne med. Vi har gått inn flere i år, og til tross for mye gammel snø, vet vi å utnytte fersk og fin sporsnø, og i det lengste holde rundene oppdatert for nye spor, slik at vi har kontrollen. Onsdag hadde jeg spor inn i terrenget i Klevelandslia, jeg satte Helge i gang på sporene mens jeg skar av ved Apesland. Vi hadde ikke mye tid på oss siden vi hadde brukt formiddagen i tidligere dagers runder. Men utpå dagen gikk vi den inn i ur inne i kanten av Småtjønnene. Wilma gyver løs, og har kontroll på hvor den ligger. Etter en del arbeid kommer den ut, og den blir liggende rolig etter få meters flukt.

Vi synes det ser positivt ut med bestanden, og vet om flere på heia her. Det går jo sånn sett ut over annet vilt også da, og vi har blant annet funnet noen storfugl som har blitt overlistet av den dyktige jegeren. Men de må jo ha mat de også. Rev ser det dessverre ut til å være lite av i år. Men noen er det alltids å jakte på.

Oppdateringer har det vært så som så med i høst...men men. Det får bli litt rabling av og til ser det ut til. Kameraet har jeg vært ekstrem til å glemme i høst.

No comments: