Saturday, February 23, 2008

Kruttrøyk på Naglestad


Gjengen samlet ved bålet.

Så var det siste helg i jakta. Og den må utnyttes. Planen var egentlig å bort til terrenget vi har i Lyngdal - Austa. Men med dette været innså vi at det måtte utsettes. Terrenget der er utsatt for vær og vind. Men kanskje til uka. I alle fall....det er bra med gode venner som vil ha meg med på jakt. Jan Gletne og Tor Arne Roland lurte på om jeg ville komme med Ekko til Naglestad. Så fikk jeg med Enis som ikke sier nei til en tur - og Dino. Rundt 8 samles gjengen - en god gjeng med blant annet Steffen og Terje fra forrige helg. 12 mann og 3 hunder. Går dette bra da?
Richard Skutle stiller med dunkeren Odin som er snart 1 år, Tor Arne Roland med hamiltonstøveren Tanja, og jeg med Ekko. Ekko er erfaren, og selvstendig, så dette går nok bra. Vi sprer oss litt og slipper. Det er vel rundt 0 grader, en fryktelig vind, snø, sludd og regnbyger - og noen cm snø som kom i løpet av natta. Spor oppdages raskt, og det er fot i nærheten av skitrekket. Det meldes om at Ekko kommer med noen støyt... jaha... støyter han på fot idag....men ikke lenge etter er det los. Jeg er da med godt mot, og foreslår at det er jo et slags skandinavisk mesterskap dette - med en norsk, en svensk og en finsk rase..;-)
Snart er både hunder og folk i samme område. Å høre losen er vanskelig på grunn av vinden. En stund tror vi Tanja har fått ut og jager på en annen, men etter en god stund er hun i samme spor som Ekko. For meg gjør det ingenting, og heller ikke Tor Arne synes det er noe problem. Nå kommer losen forbi oss, og jegerne reagerer. Det er tydelig et sliteføre, men målet på Ekko er lyst, noe som er et godt tegn. Den gjør noen runder nedenfor oss, og blir sett av Enis før den drar opp på heie igjen. Litt tap innimellom, og noen vanskeligheter. Men Ekko står på. Og Tanja henger med ganske bra til tider. Så smeller det to skudd. Terje bommer dessverre. Odin blir satt på, men merker lite lukt, og det er tydelig det er føre for mer erfaring. Jeg følger på med Ekko, og han sliter seg framover. Plutselig kommer et nytt spor på tvers. Tanja går over uten å merke noe, men så kommer Ekko i los på dette, og etter en stund kommer et voldsomt beskrik. Nå må den løpe. Tanja kommer etter. Men hun sier at det er vanskelig idag. Den gjør noen runder, og så opp mot toppen. Et nytt skudd smeller, men Dino må se den løpe videre. Losen går etterhvert ned mot trekket, og 3 skudd smeller. Jan fikk den heller ikke. Ekko beskriker haren voldsomt, og den turer ned mot hyttene. Et nytt skudd smeller. Før to nye skudd smeller. Helt ufattelig, men den ville ikke i bakken. Er det mulig. Etter et tap er Tanja og Ekko sammen og jobber seg opp heia, og nye beskrik meldes. Den kan ikke være hardt skadet, ellers hadde Ekko tatt den. Losen går nå inne på heia, men de fleste jegere må ta kvelden. Til slutt er det Tor Arne og jeg som er igjen. Vi velger å dra etter. Klokken 17 kobler jeg Ekko i los. Jaktlysten er det ikke noe å si på, for dette var ifølge an for lite tid med morro. Ikke lenge etter får Tor Arne ropt inn Tanja, som også var på vei på strengen. Tanja har virkelig stått på idag, på et føre som sikkert ga hundene utfordringer.
Jeg er i alle fall godt fornøyd med Ekko. Han står på og gir seg aldri. Og mye los ble det også......

Jan rusler fram og tilbake for å finne en god post...Odin følger på...

Skitrekket...her løp haren noen ganger, og kom seg unna haglsvermen til Jan

Ekko hadde lite lyst til å avslutte dagen. Her speider han etter haren som fikk løpe videre. Jaktlyst er en fin ting

No comments: