Friday, January 18, 2008

På jakt med Doffen


Geir er rastløs og vil se etter spor


Jeg har fått ny kollega som prosjektleder i Nullvisjonen. Geir Tveit som jobber i Søgne og Songdalen. Opprinnelig fra Iveland, og ihuga harejeger. Sammen med en kompis har han en hamiltonstøver, Doffen. Ja, Doffen har ikke daua - han lever i beste velgående på Iveland. Etter et møte idag, finner vi ut at vi fortsetter møtet på skauen. Hvor ellers kan man komme opp med mange ideer?????????
Vi slipper på Ivelands tak. Her har det kommet snø på etternatten, mens få meter lavere var det regn. Vi håper på å kunne se spor i de 2 - 3 cm med nysnø, men finner møkk under snøen og ingen spor. Doffen drar ut mens han tydelig merker lukt. Ikke lenge etter kommer han inn og sier at vi må finne noe bedre å jobbe med. Foreløpig snør det lett og skaren bærer rimelig greit, så trugene lot vi ligge i bilen. Doffen blir borte, og varmen gjøres opp. Praten går lystig og et herremåltid smaker alltid godt. Etpar timer går, og vi velger å trekke etter. Tydelig at det er vanskelig for Doffen. Etter en stund kommer vi over to vendinger av haren. Men Doffen er lenger ute enn retningen til denne haren. Vi lurer på om han driver på med en annen fot, eller at denne kan ha lurt seg ut på veien. Uansett var sporene for dårlige for oss å finne ut av - såvidt synlige på åpne plasser. Tiden går og vi innser at kvelden er like rundt hjørnet, så vi velger å få tak i hunden og koble. Vi må bare erkjenne at pus tok første stikk, men satser på ny tur om ikke så lenge. En flott dag på heia ble det uansett........


På Iveland løper harene så fort at man må sette ut varseltrekant for å merke farlige grøfter langt uti heia. Passer jo yrket til Geir og meg det da.

No comments: