Saturday, January 15, 2011

Besøk av trivelige svensker!

Kippsi S48527/2007 RR, HD grad A med eier Stefan Karlsson

Fredag formiddag ankom Stefan Karlsson fra Sverige. Med seg hadde han et trivelig reisefølge i kompisen sin Jørgen, som skal ha en valp om det har klaffet disse dagene....:-)
Sammen synes de at de 73 milene fra Korsberg i Småland gikk riktig så raskt, noe jeg tror dem med en gang når jeg ser humøret på dem.

Ja, så var jo selvsagt Kippsi med. En riktig trivelig hund, som ved første anledning kommer logrende bort til meg, og viser seg tillitsfull og veldig sterk psykisk.

Vi forsøker en paring med en gang, og tar med hundene inn i garasjen. Etter få minutter henger de allerede. 36 minutter henger de, og turen kan virkelig se ut til å ha gitt resultat.

Rune Gjengedal kommer oppom en tur for å hilse på, siden han har vært mellomleddet og anbefalt denne kombinasjonen. Så det rettes en stor takk til han.

Resten av dagen og kvelden gikk mye til jakt og hundeprat selvsagt - det skulle jo i grunn bare mangle. Vi syntes alle at det var interessant å utveksle erfaringer, og det var moro å høre om støverjakt i Sverige. Det blir alltids mye å prate om når avstanden er 73 mil mellom områdene vi jakter i. Det er ikke problem å ha så hyggelige gjester på besøk, som Stefan og Jørgen.

Vi forsøkte å parre igjen om kvelden, og etter få minutter hang de igjen. Da hang de i 23 minutter. I dag morges før avreise slapp vi dem inn i garasjen igjen. Nok en gang var det ikke lenge før de hang. Denne gangen i 25 minutter. Så da er det bare å håpe og krysse fingrene for at dette har blitt, og blir vellykket. Kjempespennende blir det i alle fall.
Jeg synes det er veldig bra, og spennende om det kunne bli avkom etter Ekko i Sverige.

Begge hundene scorer bra på egenskapspoeng på jaktprøver. Kippsi har fått 64 egpoeng, og Ekko har 77 av 80 oppnåelige.

Takk igjen for et meget hyggelig besøk, Stefan og Jørgen.

Stefan kommer til å oppdatere hvordan det går med Kippsi fremover på sin hjemmeside: http://www.lundholmen.com/

Paringen er godkjent av avlsrådet!


For å se stamtavlen til Kippsi kan du gå inn på: http://kennet.skk.se/hunddata/Hund_Stamtavla.aspx
Bruk reg nr S48527/2007 dersom du ikke kommer direkte inn på stamtavlen, men må søke etter hunden.

Det er riktig stamtavle, da hun er registrert som Ryda Tallens Laisa. Men i dagliglivet kalles hun Kippsi.

Kippsi har oppnådd RR, og 120 + 64. Og med en så interessert eier blir det nok snart mer å høre fra den ekvipasjen.


Litt posering måtte til inne i garasjen etter siste "økten". Det skulle bare mangle, for det er ikke hver dag Ekko får damebesøk av så langveisfarende.



Ekko og Kippsi ble raskt gode venner.
Etter at besøket hadde dratt på hjemvei, la jeg ut på heia for å prøve meg på et mår eller revespor. Men etter 1,5 mil, og ingen spor, syntes jeg det var nok. Vi har hatt noen flere mår i ur etter sist oppdatering, og Wilma får stadig kommet seg ut. Noe uflaks med størrelse på ur har vi hatt. Men rev virker det å være lite av, så det får vi ta som det kommer.


No comments: