Saturday, October 10, 2009

Elgjakt



Så var det tid for elgjakta her i Bjønstø igjen. Oppladingen var som vanlig optimal, da den årelange tradisjonen med kompisen min, Øyvind, ble videreført i år igjen. Kvelden i forveien var det som vanlig knitring fra peisen, jaktfilmer og på menyen stod det elghjerte med fløtegratinerte poteter. Og selvsagt noe godt i glasset. Dette er jo det beste med hele elgjakta.

Om morgenen kom det ut et rådyr på jordet, og det må sies å være en fin start på en jaktdag. i 9 tiden kom gjengen og samlet seg i tunet. I år starter vi med nordajaget, som er fra grensen i nord og til linje ned fra huset her. Fem jagere, og fem skyttere stilles ut - ikke allverdens med folk på et lite jaktlag. Jaget går fint, men det eneste som kommer frem er to rådyr. Vi samles i tunet for ny rådslaging, og velger å fortsette sydover. Det må nok sies å være litt bredt for så få jagere, men linjen holdes fint. Her er det kun en hare som observeres. Men det er en god del merker etter elgen, så et eller annet sted må den være.
Etter disse to korte drevene, må det pause til. På Revebu. Pølsesteking, kaffikoking og annet snaddertiltak iverksettes, og som vanlig blir det en lang pause. Vi velger så å ta et ettermiddagsjag, der Enis skjøt elgen i fjor. Driverne stiller ut på byttet med Fuglestveit, og vi sitter klar. Kort etter melder Ola Torgeir og Tor Harald om dyr på sine poster - ku og kalv. Vi skal ha et ungdyr, så disse to får gå videre. Vi velger nå å slutte av for dagen. Om ikke det ble fangst, så var det en fin dag på heia; solskinn, lite vind og + 7 grader - det er fint høstvær under elgjakta. Vi får bare prøve igjen.

No comments: